AboutUs

Głos niemieckiej gospodarki dla rozwijajacego sie regionu Europy Środkowej i Wschodniej

Wschodnioeuropejskie Stowarzyszenie niemieckiej gospodarki jest pod wzgledem liczby firm czlonkowskich największym zrzeszeniem niemieckich przedsiebiorstw z 29 krajami Środkowej i Wschodniej Europy, Europy Południowo-Wschodniej, Kaukazu Południowego i Azji Środkowej.

W ścisłej współpracy z pozostałymi czterema regionalnymi stowarzyszeniami niemieckiego handlu zagranicznego – Stowarzyszeniem Wschodnioazjatyckim, Stowarzyszeniem Afrykanskim, Latynoamerykanskim oraz Stowarzyszeniem Bliskiego i Środkowego Wschodu – nasze Stowarzyszenie umozliwia praktyczna wymiane doświadczeń między firmami oraz rozpoznanie konkretnych szans biznesowych w regionie. W tym kontekscie reprezentujemy aktywnie interesy niemieckiej gospodarki równiez przed rządem federalnym i rządami krajów partnerskich.

Jako czołowa organizacja niemieckiej gospodarki dla całego regionu Stowarzyszenie zrzesza firmy roznej wielkosci i branż. Duże przedsiębiorstwa multinacjonalne, a także liczne średnie i małe firmy rodzinne z dziedziny przemysłu, handlu i usług, dyskutuja w fachowych gremiach, korzystaja z publikacji, seminariów i cotygodniowych spotkan organizowanych przez nasze Stowarzyszenie na terenie Niemiec

Nasi partnerzy